Kilenkrysset Swe

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

1 december, 2022

Kilenkrysset Sweden säljer markområde inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg Sigtuna kommun.

Kilenkrysset Sweden säljer markområde inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg Sigtuna kommun.

Kilenkrysset Sweden säljer markområde i Rosersberg, Sigtuna kommun till logistikfastighetsföretaget Prologis.

Den första december togs första spadtaget för Prologis senaste projekt: en modern logistikfastighet med hög klimatanpassning och många extra features. Den 20 000 kvadratmeter stora fastigheten beräknas stå färdig och vara redo för inflyttning till årsskiftet 2023/2024.

Rosersberg DC4 är den senaste i raden av fastigheter som byggs av Prologis på den nordiska marknaden där företaget idag äger och förvaltar 34 högkvalitativa distributionscenter och lagerlokaler. Med konstruktionen av Rosersberg DC4 stärker Prologis sin närvaro i Stockholmsområdet ytterligare.

Kilenkrysset Sweden säljer markområde inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg Sigtuna kommun. 1
Lars-Erik Sandhgren Kilenkrysset Sweden, Liam Persson Kilenkrysset Sweden, Gunnar Gillholm Prologis, Dennis Larsson YLAB och Tony Johansson Prologis tar det första spadtaget.

-Det känns väldigt positivt att det är just Prologis som köper detta markområde. Dom är en stark aktör på logistikmarknaden och vi har sedan innan en god relation med varandra. Det ska bli spännande att se ytterligare en attraktiv byggnad växa fram inom Stockholm Nord logistikområde, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Sweden.

Den toppmoderna logistikfastigheten kommer att omfatta cirka 20 000 kvadratmeter och byggs på den mark som förvärvades av Prologis i juni 2022. Byggnaden är utformad med flexibilitet i åtanke och kan hyras som separata enheter eller som en stor anläggning.

– Olika lösningar för lastkajerna är också möjliga, antingen en större lastkaj med genomgående flöde via cross-dock eller två separata enheter, säger Tony Johansson, head of development Prologis Nordics. Genom modern byggteknik kommer även antal pelare på insidan att reduceras för att öka flexibiliteten i hur golvytan kan användas.

Kilenkrysset Sweden säljer markområde inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg Sigtuna kommun. 2
Illustrationsbild av Rosersberg DC4 Render.

Rosersberg DC4 kommer dessutom att få ett antal kvalificerade features i sitt basutförande, så som solceller på taket, stora ljusinsläpp och dagsljusliknande LED-belysning samt självbevattnande växtlighet för en god arbetsmiljö och bra luft. Fastigheten ligger också i direkt anslutning till ett grönområde där uteplatser planeras för de som ska jobba i fastigheten.

Som branschledande inom hållbarhetscertifierade fastigheter har Prologis höga hållbarhetsambitioner där samtliga nybyggnationer certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM. Med Rosersberg DC4 höjdes ambitionen från ”Very good” till ”Excellent”. Dessutom kompenseras koldioxidavtrycket för byggandet av donationer till Cool Earth, en organisation som skyddar hotade regnskogar.

Rosersberg DC4 passar alla företag i behov av kvalitetslogistikutrymme som uppfyller höga hållbarhetsstandarder och erbjuder en god arbetsmiljö. Platsens multimodala läge gör området till ett av de mest attraktiva logistiknaven i Stockholmsregionen.

– Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

Ansvarig byggentreprenör för projektet är YLAB Larssons Bygg AB.

För mer information, vänligen kontakta

Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Sweden
E-post: annika.persson@kilenkrysset.se
Telefon: 070-766 53 99