Kilenkrysset Swe

Kontakt för framtiden

Tillsammans med våra affärsutvecklare hittar vi bra lösningar för era framtidsplaner.

6 juli, 2022

Kilenkrysset Sthlm säljer 51 300 kvm mark inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg till Prologis

Kilenkrysset Sthlm säljer 51 300 kvm mark inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg till Prologis

Kilenkrysset Sthlm säljer 51 300 kvm stort markområde inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna Kommun till Prologis. Markområdet som affären avser innefattar fastigheterna Rosersberg (del av) 11:122, Rosersberg 11:156 och Rosersberg 11:157 och är ibland de sista markområdena som finns tillgängliga på området. 

Kilenkrysset Sthlm säljer 51 300 kvm mark inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg till Prologis 1
Kartbild över markområdet.

-Vi är mycket glada över att få välkomna Prologis till ytterligare en etablering inom Stockholm Nord Logistikcenter. Att vi båda delar samma passion och synsätt kring exploatering av attraktiva distributionscenter är någonting som varit av betydande faktor genom hela affären. Ska bli spännande att följa deras framtida utveckling säger Annika Persson, vd och ägare Kilenkrysset Sthlm.

Planen är att marken kommer att bebyggas med en 20 000 kvm stor byggnad som byggs på spekulation. Byggprojektet går under namnet Rosersberg DC4 och beräknas vara färdig för inflyttning i december 2023. Hela byggnationen byggs i enlighet med BREAAMs ”Very Good”-standard. Därtill klimatkompenseras nybyggnationen via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog. Projektet kommer att stärka Prologis närvaro ytterligare, i Norden såväl som i Sverige och i den strategiskt viktiga Stockholmsregionen. Prologis har förutom detta förvärv 34 högkvalitativa lagerlokaler och distributionscenter i Norden.

Kilenkrysset Sthlm säljer 51 300 kvm mark inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg till Prologis 2
Annika Persson, vd och ägare Kilenkrysset Sthlm, Caroline Nirberg, capital deployment & leasing director, Prologis Norden och Lars-Erik Sandhgren, vice vd Kilenkrysset Sthlm.

– Med den här affären stärker vi ytterligare vår position i det mest attraktiva logistikområdet norr om Stockholm. Transaktionen mellan Kilenkrysset Sthlm och Prologis baserades på en gemensam värdering av våra roller på marknaden och vi ser fram emot kommande strategiska möjligheter tillsammans säger Caroline Nirberg, capital deployment & leasing director, Prologis Norden.

DLA Piper har varit Prologis juridiska rådgivare.
Advokatfirman Glimstedt har bistått Kilenkrysset Sthlm med legal rådgivning genom hela transaktionen, med delägaren och advokaten Frida Gullstrand som ansvarig för Glimstedts team.

För mer information, vänligen kontakta

Lars – Erik Sandhgren, vice vd Kilenkrysset Sthlm
E-post: les@kilenkrysset.se
Telefon: 070-790 44 23

Caroline Nirberg, capital deployment & leasing director, Prologis Norden
E-post:
cnirberg@prologis.com
Telefon: 076- 634 64 79

Danielle van der Lem Marketing and Communications Director
E-post:
dvanderlem@prologis.com 
Telefon:
+31 (0)20- 655 66 38

Stockholm Nord Logistikcenter utgör det mest etablerade logistiknavet i Stockholmsregionen och utmärker sig på den nordiska logistikmarknaden med sin strategiska position. Med endast 10 kilometer till Arlanda flygplats, 34 kilometer till Värtahamnen och med E4:an precis intill, erbjuds områdets hyresgäster goda möjligheter att effektivt nå ut till kunder i Norden och hela Europa. Stockholm Nord är inte bara ett logistikcentrum utan lika mycket ett hållbarhetsprojekt. Tillsammans har aktörerna tagit lika stor hänsyn till näringslivet och samhället som till miljön.

Kilenkrysset Sthlm är ett av benen inom koncernen Avatar Invest. Kilenkrysset AB och Kilenkrysset Sthlm har ett nära samarbete med varandra och delar visionen om att finnas där framtidens Sverige växer. Vi bygger, äger och förvaltar fastigheter på mark vi själva äger och vi jobbar med både nationella och internationella kunder. Kilenkrysset Sthlm har focus på Stockholm- Uppsala- och Västmanlands län. För mer information: www.kilenkryssetsthlm.se

Prologis är en ledande leverantör av logistikfastigheter i Norden med ett brett utbud av högkvalitativa lagerlokaler och distributionscenter. Nyckelpositioner i eller i närheten av Stockholm, Göteborg, Norrköping och Jönköping ger kunder åtkomst till stora transportvägar som når ut till hela Norden. Prologis har också mark för ny bebyggelse i Norden.
För mer information:
www.prologis.se